Καλλιέργειες – Ελαιοκομία – Μελισσοκομία

Στα τέλη του 2007 με γνώμονα το σεβασμό στη γη, τους ανθρώπους και το περιβάλλον, ξεκινήσαμε να καλλιεργούμε αρχικά με βιολογικές μεθόδους, βασικά κηπευτικά προϊόντα. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας χρησιμοποιώντας ήπιες μεθόδους καλλιέργειας.

ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ

Τα προϊόντα μας καλλιεργούνται με βάση τις ανάγκες της αγοράς, τις δυνατότητες της γης καθώς και το μικροκλίμα που επικρατεί στη περιοχή του Χαϊδαρίου. Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται σε παραχωρημένες εκτάσεις του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δαφνί».

Ανάλογα με την εποχή, καλλιεργούνται διάφορα είδη της μεσογειακής διατροφής.

Στην προσπάθειά μας να επεκτείνουμε την δράση μας, ξεκινήσαμε από το 2013 σταδιακά την φύτευση διαφόρων ειδών δένδρων (ροδιές, λεμονιές, πορτοκαλιές, βερικοκιές κλπ) με στόχο την δημιουργία ενός οπωρώνα εντός των εκτάσεών μας. Ως τώρα έχουν φυτευτεί περίπου 100 δέντρα, ενώ εντός στο τέλος του 2017 φυτεύτηκαν  200 δενδρύλλια αμυγδαλιάς σε αδρανείς εκτάσεις με μακροπρόθεσμο στόχο την παραγωγή αμυγδάλου.

Η ελαιοκομία

Επίσης διαχειριζόμαστε περίπου 600 ελαιόδενδρα  (ελαιώνας ΨΝΑ) τα οποία έχουν παραχωρηθεί για χρήση και έχουν εμπλουτιστεί με την φύτευση 50 νέων ελαιοδένδρων στις αρχές του 2018. Επιπλέον τα τελευταία τέσσερα χρόνια διαχειριζόμαστε μικρότερο αριθμό ελαιόδεντρων (αιωνόβια) τα οποία βρίσκονται επί της οδού Π. Ράλλη και Θηβών και παραχωρούνται κάθε έτος από τον Δήμο Αιγάλεω. Από την διαχείριση των ελαιώνων παράγουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας και εξαιρετικής ποιότητας με την ονομασία «Ελαία Ψυχής». Αξίζει να σημειωθεί πως χρησιμοποιούνται αυστηρά ήπιες και οικολογικές μέθοδοι καλλιέργειας.
Μόλις τον Μάιο του 2020 αποστείλαμε για πρώτη φορά το ελαιόλαδο μας στον διεθνή διαγωνισμό  Berlin Olive Oil Awards 2020 (BGOOA 2020, Berlin Global Olive Oil Awards) και λάβαμε βραβείο ποιότητος (BRONZE AWARD)  το οποίο επιβεβαίωσε την υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου. Το ελαιόλαδο διατίθεται σε συσκευασίες των 750 ml και 5 lt.

Η μελισσοκομία

Με την έμπρακτη βοήθεια εθελοντή γεωπόνου ξεκινήσαμε δειλά το 2013 την ανάπτυξη των δικών μας κυψελών ενώ οι «εργάτριές μας» βόσκουν κυρίως σε περιοχές με άνθη όλων των ειδών. Το 2017 εμπλουτίσαμε τον πληθυσμό των μελισσών. Οι μέλισσές μας μέχρι το τέλος του 2019 ταξίδευαν ανά την Ελλάδα για την συλλογή μελιού από λεμονιές και πορτοκαλιές, θυμάρι, έλατο, πεύκο. Από την αρχή του 2020 μεταφέραμε τα μελίσσια μας στο όμορφο νησί της Άνδρου και ξεκινήσαμε νέα συνεργασία με μελισσοκόμους του νησιού. Έτσι εντός του 2020 αναμένεται νέα παραγωγή μελιού από θυμάρι και ρείκι της Άνδρου. Το μέλι μας διατίθεται σε συσκευασία των 950 και 450 gr. Στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί μεγαλύτερη ποσότητα μπορεί να επικοινωνήσει στα στοιχεία που θα βρει παρακάτω.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα προϊόντα μας (ανά είδος) στα παρακάτω καταστήματα της Αττικής (λίστα Μαΐου 2020) ενώ για απευθείας προμήθεια μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2100105675 ή να αποστείλετε e-mail στο info@diaplous.eu

Συνεταιρισμός Συν Άλλοις, Νηλέως 35, Πετράλωνα – Ελαιόλαδο, μαρούλι
Καταλαχού, Μαυρομιχάλη 9, Εξάρχεια – Μέλι, ελαιόλαδο, μαρούλι
Sto Vathos Kipos, Κεραμεικού 99, Κεραμεικός – Ελαιόλαδο
ΟΙ Συμπεθεροι, Στουρνάρη 14, Εξάρχεια – Μέλι
Σβούρα,συνεταιρισμός εναλλακτικής και αλληλέγγυας οικονομίας Σπύρου Τρικούπη 21, Εξάρχεια – Μέλι
Ελληνικά Καλούδια, Καλλιδρομίου 51, Εξάρχεια – Ελαιόλαδο
mirabilis.gr, Σποράδων 38, Κυψέλη – Μέλι
Παντοπωλείον ‘το κόσκινο’‘, Χρυσουπόλεως 23, Ν. Σμύρνη – Μέλι, ελαιόλαδο
Ο Μανδραγόρας, Γούναρη 14, Πειραιάς – Μέλι, ελαιόλαδο
Ναράγενα Βιολογικά Προϊόντα Αγ. Παρασκευή, Αιγαίου Πελάγους 85, Αγ. Παρασκευή – Μέλι
Lacandona Ηπίτου 4, Σύνταγμα – Μέλι
AlthemiStore Quality Herbal Products – Athens, Πανεπιστημίου 39, Αθήνα – Μέλι
Παντοκαφενές ,Πικροδάφνης & Μετσόβου, Π. Φάληρο – Ελαιόλαδο

Υιοθετώντας έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη, η οποία διέπει τα μέλη και τους εργαζόμενους του συνεταιρισμού, καλλιεργούμε τη γη με σεβασμό, παράγοντας προϊόντα ποιοτικά και, με την ίδια αλληλεγγύη προς την τοπική κοινωνία, προσφέρουμε τους καρπούς μας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αειφόρο ανάπτυξη.

Share This